מטלת גמר
ניהול טכנולוגיה וחדשנות (10777) – סמסטר 2021 ג מועד א (73)
יש להגיש את המטלה במערכת המטלות (מטלה 73) עד ליום 11.10.21 בשעה 14:00
הצהרת הסטודנט/ית
על טוהר עבודת הסיכום האישית
בקורס ניהול טכנולוגיה וחדשנות (10777)
שם הארגון: ____קרסו מוטורס___
אני, החתום/ה מטה, מצהיר/ה בזאת כי:
כתבתי את העבודה לבד, ללא כל התייעצות, סיוע או שיתוף פעולה עם אף אדם אחר.
הגשת המטלה מהווה הסכמה לקיום שיחה עם מנחה מצוות הקורס בהקשר למטלה
שם ומשפחה: _________________
ת.ז.: _________________
תאריך: _______________
בהצלחה!
פירוט כל הנדרשים מופיע באתר הקורס, תחת לשונית "הכוונה לפתרון שאלות", פרק 2
סעיף א (20 נקודות) : ניתוח פעילותה של_{מלאו את שם הפירמה ואת התחומ/ים שבחרתם להתמקד בהם}__באמצעות כל חלקי המודל העסקי. היקף מירבי: 2 עמודים.
חברת קרסו מוטורס Carasso Motors Ltd. עוסקת בייבוא ומכירה של מכוניות בישראל. החברה מציעה מכוניות חדשות ומשומשות, ותוכניות מימון שונות. היא פועלת באמצעות 11 סניפים בחיפה, נצרת, עפולה, טבריה, כרמיאל, נתניה, ירושלים, כפר סבא, ראשון לציון, אשדוד ובאר שבע. חברת קרסו מוטורס, נוסדה בשנת 2007 וממוקמת בבני עייש, ישראל. הינה חברה בת של קבוצת קרסו (דוח תקופתי ושנתי לשנת 2020, עמ' 4).
ניתוח הצעת הערך
בישראל ישנם סוגי לקוחות שונים של קוני מכוניות חדשות. סוג הלקוח הראשון הוא הלקוח שרוצה מכוניות מיקרו הן הקטגוריה הקטנה ביותר של מכוניות. מכוניות מיקרו חוצות את הגבול בין מכונית לאופנוע, ולעתים קרובות הן מכוסות בתקנות נפרדות למכוניות רגילות, וכתוצאה מכך הדרישות לרישום ולרישוי הן נוחות. מכוניות המיקרו פופולריות ביותר באירופה, שם מקורן לאחר מלחמת העולם השנייה. מכוניות אלה הן עירוניות, ושימושן העיקרי הוא בתוך ערים צפופות (דוח תקופתי ושנתי לשנת 2020, עמ' 28).
הצורך של לקוח כזה הוא צורך להתנייד במרחב העירוני בעלות מינימלית, ובלי הצורך להחזיק במכונית גדולה ויקרה. צורך זה נובע גם ממצוקת החנייה בערים הגדולות והצפופות (דוח תקופתי ושנתי לשנת 2020, עמ' 28).
סוג הלקוח השני הוא לקוח שמעוניין במכוניות סדאן, סגמנט D, היא הקטגוריה הרביעית במגזרים האירופיים למכוניות נוסעים, ומתוארת כמכונית משפחתית. מכירות סגמנט D, מייצגות נתח גדול משוק הרכב בישראל (דוח תקופתי ושנתי לשנת 2020, עמ' 28).
הצורך של לקוחות אלה הוא בעיקר הצורך במכונית משפחתית, זהו פלח השוק שאלי מכוונת החברה, בהתאם לסוגי המכוניות שהיא מייבאת לארץ. לקוחות אלה הם בדרך כלל משפחות עובדות, אשר צריכות את הרכב לצרכים שונים, הן בעיר והן מחוץ לעיר, זוה הרכב האופטימלי מבחינת הגיוון בשימוש שלו (דוח תקופתי ושנתי לשנת 2020, עמ' 28).
הלקוח הבא הוא לקוח שמעוניין במכונית מנהלים. מכונית מנהלים היא מונח בריטי למכונית גדולה המקבילה לסגמנט E האירופי ולסיווגים אמריקאים דומים. מכוניות אקזקיוטיב גדולות יותר ממכוניות מנהלים קומפקטיות (ומכוניות בגודל בינוני הן שוות ערך, אולם לא יוקרתיות, וקטנות ממכוניות יוקרה (דוח תקופתי ושנתי לשנת 2020, עמ' 28).
הצורך של לקוח זה הוא במכונית שהיא גדולה ומרווחת יותר ממכונית הסדאן המשפחתית, והיא מיועדת למנהלים ואנשי עסקים. צורך חשוב בסגמנט זה הוא התדמית, שכן מדובר ברכב שנחשב ליוקרתי יותר מהמכונית הממוצעת (דוח תקופתי ושנתי לשנת 2020, עמ' 28).
הלקוח הבא הוא לקוח של מכונית יוקרה. מכונית יוקרה היא מכונית המספקת רמות מוגברות של נוחות, ציוד, שירותים, איכות, ביצועים ומעמד ביחס למכוניות רגילות במחיר גבוה יותר (דוח תקופתי ושנתי לשנת 2020, עמ' 28).
הצורך של לקוח זה הוא במכונית שנותנת את המקסימום מבחינת היוקרה שלה, אם זה מבחינת האבזור ואם זה מבחינת המראה של המכונית. גם כאן צורך חשוב בקניית מכונית זו הוא התדמית היוקרתית של הרכב (דוח תקופתי ושנתי לשנת 2020, עמ' 28).
הצעת הערך העיקרית שנותנת החברה לשוק הרכב היא שיווק מכוניות סדאן משפחתיות, בעלות מינימלית למשפחות ואנשים בישראל. הערך הזה נובע מההתמקדות של החברה בסוגי הרכב שהיא מייבאת לארץ, שנחשבים למובילים בסגמנט זה, מכוניות תוצרת "רנו", "ניסאן", "דאצ'יה" (דוח תקופתי ושנתי לשנת 2020, עמ' 6).
מבחינת תשתיות משאבים, לחברה ישנם תשתיות של אחסון ושיווק הרכב שהיא מייבאת לארץ, אם זה באולמות תצוגה הפזורים בכל רחבי הארץ, ותשתיות של מחסנים שמאחסנים את הרכבים המיובאים (דוח תקופתי ושנתי לשנת 2020, עמ' 20).
לחברה ישנם גם תשתיות תהליכים, כמו למשל חוזים והסכמים עם יצרניות הרכב לבלעדיות על ייבוא הרכבים שלהם לארץ, עם החברות "רנו", "ניסאן", "דאצ'יה". בנוסף לכך לחברה ישנם הסכמי הובלה של המכוניות לארץ, עם חברות ימאות והובלה ימית. זאת בנוסף לידע ולניסיון של החברה בייבוא מכוניות. בנוסף לכך, גם רישיון לייבוא מכוניות לארץ (דוח תקופתי ושנתי לשנת 2020, עמ' 20).
מקורות ההכנסה של החברה הם ממכירת מכוניות, מעסקאות טרייד אין על רכבים משומשים, ומשירות ליסינג ומימון לרכישת רכבים. העלויות של החברה הן עלויות רכישת הרכבים ואחזקת מלאי, עלויות הובלה בינלאומית, עלויות תפעוליות של החברה, ועלויות מימון במאזן החברה (דוח תקופתי ושנתי לשנת 2020, עמ' 20).
השוואה בין המודל העסקי של "קרסו מוטורס" למודל העסקי של "שלמה סיקסט":
חברת שלמה סיקסט היא חברה שמתמחה במתן שירותי ליסינג והשכרת רכב לציבור, והיא גם יבואנית של כלי רכב, ועיקר כלי הרכב שאותם היא מייבאת הם מאותו סגמנט של סדאן משפחתי. השוני העיקרי בין החברות הוא שיטת המכירה של הרכב, קרסו מוכרת את הרכב ללקוח ומקבלת תשלום מיידי עבור הרכב, ואילו חברת שלמה מוכרת את הרכב ללקוח בשיטת הליסינג, היתרון העיקרי של שיטת הליסינג הוא הכנסות מימון וריבית שמקבלת החברה בשל המימון של הרכב ללקוח והתשלום בתשלומים. אולם יש לה גם כמה חסרונות, ראשית החברה צריכה יותר תשתיות ומשאבים על מנת להחזיק צי רכב גדול לליסיניג והשכרה ללקוחות, בהשוואה לקרסו. שנית כל החברה לוקחת על עצמה סיכון מוגבר, בגלל שהלקוחות לא משלמים עבור הרכב באופן מיידי, וישנו סיכוי שלא יעמדו בתשלומים. לכן חברת שלמה לוקחת יותר סיכון, אולם סביר שהמודל העסקי שלה יותר רווחי (שלמה סיקסט, מצגת חברה).
סעיף ב (20 נק') : ניתוח SWOT עבור {מלאו את שם הפירמה והתחומ/ים העסקיים שבחרתם להתמקד בהם}__. היקף מירבי: 2 עמודים.
חולשה 1:
החולשה הראשונה של החברה היא רווח תפעולי נמוך יחסית. לתעשיית הרכב יש אחוזי רווח תפעולי נמוכים יחסית בעיקר בגלל תחרות עזה בענף. התחרות מקשה על חברות יצרנים ויבואנים להעלות את מחירי המכוניות. בשל מינוף תפעולי גבוה, עלייה קטנה במחירי התשומות משפיעה לרעה על שיעורי הרווח התפעולי באחוזים ניכרים (דוח תקופתי ושנתי לשנת 2020, עמ' 11).
חולשה 2:
חולשה נוספת שיש לקרסו מוטורס היא העובדה שהחברה היא רק מתווכת במכירות הרכב, היא לא היצרנית, ולכן אין לה בלעדיות על מכירת סוגי הרכבים האלה בארץ, היצרן יכול לייבא את הרכב בייבוא אישי מחול (דוח תקופתי ושנתי לשנת 2020, עמ' 11).
חוזקה 1:
לחברת קרסו מוטורס ישנה בלעדיות על ייבוא סוגי הרכבים שהיא מייבאת לארץ, חברות אחרות לא יכולות לייבא את הרכבים האלה, משום שלחברה יש הסכם עם החברות היצרניוצ, שרק היא תייבא את הרכבים שלהן ותשווק אותם בארץ (דוח תקופתי ושנתי לשנת 2020, עמ' 11).
חוזקה 2:
לחברה ישנו רישיון מהמדינה לייבוא כלי רכב לארץ בצורה מסחרית, רישיון זה נחשב לייחודי וקשה להשגה, חברות רגילות לא יכולות להתחרות בחברה ולהתחיל לייבא רכבים לארץ, ולכן תחום ייבוא הרכבים לארץ הוא תחום ריכוזי יחסית (דוח תקופתי ושנתי לשנת 2020, עמ' 11).
איום 1 בסביבה התחרותית:
חברות אחרות שיש להן רישיון לייבוא כלי רכב לארץ יכולות להתחרות עם החברה ולחתום על חוזי ייבוא עם החברות שמייצרות את הרכבים, שלחברה כבר יש איתם חוזים בלעדיים, כלומר יכול להיות מצב שהחברה תאבד את הבלעדיות שלה על הרכבים עם יצרניות הרכב שאיתם היא חתמה על הסכמים (דוח תקופתי ושנתי לשנת 2020, עמ' 11).
איום 2 בסביבה התחרותית:
ישנו איום כלפי נתח השוק הל החברה במכירת מכוניות חדשות, מידי חברות הליסינג, כדוגמת חברת "שלמה סיקסט", חברות אלה מציעות ללקוח מכוניות חדשות, וגם עם תנאי מימון נוחים, כלומר אם הלקוח לא יכול לשלם מראש על המכונית, הוא יכול לשלם עליה בתשלומים נוחים, שיטת שיווק זו יכולה לפגוע בשיווק המכוניות החדשות (דוח תקופתי ושנתי לשנת 2020, עמ' 11).
איום / הזדמנות 1 בסביבת מאקרו:
איום מוחשי שיכול להיות כלפי חברת קרסו מוטורס ברמת המאקרו, הוא האיום של הרפורמה לייבוא מכוניות חדשות, רפורמה כזו הוצעה על ידי הממשלה, ומדברים עליה בשנים האחרונות. מטרתה של רפורמה כזו היא לאפשר לכל חברה לייבא מכוניות חדשות לארץ, ובכך לפתוח את השוק לתחרות חופשית, הדבר יפגע ביתרון של חברת קרסו, ויפגע משמעותית בנתח השוק שלה (דוח תקופתי ושנתי לשנת 2020, עמ' 11).
איום / הזדמנות 2 בסביבת מאקרו:
איום נוסף ברמת המאקרו הוא האיום של המכוניות החשמליות. לאחרונה ישנה תנופה גדולה לענף המכוניות החשמליות, שמתחרה באופן משמעותי במכוניות שמבוססות על דלק. כניסתן לארץ של חברות כמו טסלה, יכולה לפגוע משמעותית במכירת המכוניות המסורתיות הנוסעות על דלק, ובכך לפגוע משמעותית בנתח השוק של החברה (דוח תקופתי ושנתי לשנת 2020, עמ' 11).
סעיף א (10 נקודות) – הצעה לחידוש שיאפשר שיפור ביצועי הפירמה, באמצעות טכנולוגיה וחדשנות. היקף מירבי: עמוד אחד.
חידוש טכנולוגי שיאפשר את שיפור ביצועיה של הפירמה הוא מכירת מכוניות דרך האינטרנט. האם הצרכנים מוכנים לרכוש רכב באינטרנט? שאלה זו עלתה לראשונה בתחילת שנות האלפיים, כשהאינטרנט עדיין היה בחיתוליו. כמעט 20 שנה מאוחר יותר, שום דבר לא השתנה: מכירות הרכבים אונליין נותרו על קיפאון. למרות זאת, יצרני רכב, סוחרים ושחקני אינטרנט משוכנעים כי מסחר אלקטרוני הוא העתיד של תחום הרכב.
אמונה זו במסחר אלקטרוני של רכבים מבוססת, בין השאר, על תצפית: מדינות מפותחות מוכנות לרכוש מכונית אונליין. רבים מהצרכנים מהמדינות המפותחות בטוחים שהם יהיו מוכנים לרכוש רכב באינטרנט בעתיד. זה נותן למותגים סיבה להאמין בהזדמנויות שוק משמעותיות שניתן לנצל אותן, בהתחשב בכך שמדינות מתעוררות כבר מייצגות את השווקים הגדולים ביותר מבחינת נפח, כמו סין, שוק הרכב המוביל בעולם.
זהו ערוץ שהושקע רבות על ידי שחקני רכב. מול האפשרויות שמציע המסחר האלקטרוני ברכבים, והציפיות החדשות של הצרכנים, יצרני ציוד וסוחרים החליטו להשקיע בנישת המסחר האלקטרוני. ישנן דוגמאות רבות, כמו פולקסווגן, שרוצה להמציא מחדש את האסטרטגיה המסחרית שלה על ידי הקמת פלטפורמת מכירות מקוונת בשיתוף עם סוכנויות שונות.
אולם הדבר העיקרי שעוצר את מכירות הרכב באינטרנט הוא חווית המשתמש. אחד הרצונות החשובים של צרכן רכב חדש, הוא הרצון לבדוק את הרכב החדש בפועל, בנסיעת שטח, על מנת להתרשם מהרכב החדש, ולהיות בטוח שהוא ביצע קנייה טובה. יש פתרון טכנולוגי אפשרי לבעיה זו.
פתרון שיכול להיות יעיל עבור בעיה זו הוא התבססות על חווית המשתמש של קונים קודמים. החברה תמשיך לספק נסיעות מבחן ללקוחות החדשים שלה שמגיעים לרכוש רכב, ותתעד בצורה טובה את המשוב של לקוחות אלה, ותשלב אותם בחוויית הקנייה, או באתר ניטרלי כלשהו.
סעיף ב (10 נקודות) – בחינת ההשפעות של ההצעה לחידוש (מסעיף א) על מודל SWOT.
היקף מירבי: עמוד אחד.
השפעה 1:
חולשה :
השינוי הטכנולוגי הזה יכול להפחית את ההשפעה של החולשה של אחוזי רווח שוליים נמוכים, וזאת משום ששיעורי המכירות של החברה יעלו, וזה יפצה על החולשה הזו.
מבחינת החולשה שקרסו היא רק מתווכת, שינוי טכנולוגי זה יפחית גם את החולשה הטכנולוגית הזו, משום שהיא תמכור יותר מכוניות, וזה יגביר את העמדה שלה מול יצרניות הרכב.
חוזקה 1:
השינוי הטכנולוגי לא ישפיע על הבלעדיות שיש לחברה בייבוא סוגי הרכבים שאיתם היא עובדת, חוזי הבלעדיות שלה עם יצרניות הרכב לא ישתנו. השינוי גם לא ישפיע על הרישיון שיש לחברה לייבא כלי רכב.
איום 1 בסביבה התחרותית:
השינוי הטכנולוגי לא ישפיע על האיום בסביבה התחרותית, שבו יש פוטנציאל שחברות אחרות יחתמו על הסכמי ייבוא עם אותן יצרניות רכב. אולם שינוי זה כן ישפיע על האיום השני של איבוד נתח שוק לחברות הליסינג, השינוי הטכנולוגי יאפשר לחברה להגדיל את נתח השוק שלה.
איום / הזדמנות 1 בסביבת מאקרו:
השינוי הטכנולוגי לא ישפיע על האיום של הרפורמה לייבוא מכוניות חדשות, האיום הזה עדיין יהיה מוחשי. השינוי הטכנולוגי לא ישפיע על האיום של איבוד נתח השוק למכוניות חשמליות, גם האיום הזה עדיין יהיה מוחשי.
תשובה לשאלה 3 (40 נקודות)
סעיף א (15 נקודות) – ניתוח החידוש באמצעות מודל מס' {רשמו את מס' המודל}.
היקף מירבי: עמוד וחצי.
א.1 ניתוח המודל:
ניתוח לפי מודל מס' 4 חדשנות משבשת:
השינוי הטכנולוגי של מכירת מכוניות חדשות מהווה בעצם חדשנות בתחום מכירת הרכב, זוהי חדשנות שיכולה להיות משבשת כלפי הצינורות המקובלים של מכירת רכבים.
חדשנות משבשת או ״מערערת״, היא חדשנות המובילה ליצירת שוק חדש, תוך שהיא משבשת את השוק המסורתי הקיים, עם הזמן הופך השוק ה"משבש" לדומיננטי ודוחק או מחליף את המסורתי.
חדשנות משבשת או "מערערת" (באנגלית Disruptive Innovation) הוא מונח שמקורו הטכנולוגיה. זו חדשנות המובילה ליצירת שוק חדש, תוך שהיא משבשת את השוק המסורתי הקיים, עם הזמן הופך השוק ה"משבש" לדומיננטי ודוחק או מחליף את המסורתי. חדשנות משבשת נוצרת באמצעות תוצרי "טכנולוגיות משבשות", ומקדמת מהפכות ופריצות דרך טכנולוגיות המשנות לחלוטין את המציאות המוכרת. המונח נטבע בשנות התשעים על ידי פרופ' כריסטנסן מאוניברסיטת הרווארד בספרו "דילמת החדשן".
במקרה שלנו הטכנולוגיה המשבשת של מכירת מכוניות חדשות אונליין, יכולה לשבש את הדרך המסורתית של מכירת מכוניות, שבה הלקוח מגיע לסוכנות המכוניות, מתרשם מהמכונית, מבצע בה נהיגת דרך, ואז מחליט אם למכור או לקנות. בשיטה החדשה, הלקוח יכול להתרשם ממראה המכונית באתר החברה, ולהסתמך על חוות דעת של נהגים שביצעו נהיגת מבחן במכונית, או אפילו כאלה שכבר קנו את המכונית והתנסו בה זמן מה, ונתנו את חוות דעתם לגבי המכונית. מעין משוב על המוצר, כמו שנהוג באתרי איקומרס, לדוגמה כמו אמזון. שיטה זו היא מאוד יעילה והיא מתבססת על חכמת ההמונים, על מנת לגבש את ההחלטה אם לנהוג לקנות את המכונית או לא.
השיטה החדשה היא אפילו יותר יעילה מהשיטה הקיימת, בגלל שהיא מאפשרת ללקוח לקבל מבט מהעתיד, וזאת בגלל שהלקוח יכול לקבל חוות דעת מלקוחות שכבר קנו את המכונית, ויש להם מידע לגבי תפקוד המכונית ושביעות הרצון מהמכונית כבר זמן מה לאחר הקנייה הראשונית.
הטכנולוגיה החדשה יכולה לשבש את השוק הקיים של ממכר מכוניות חדשות, ובעקבות כך היא יכולה לפגוע בתעשייה קיימת ובעבודתם של אנשים שעבדו בתעשייה הזאת, כמו למשל אנשי מכירות בשטח, שמקבלים את הלקוח בסוכנות המכירה, ומשכנעים אותו לקנות.
א.2 סיכום ומסקנות מניתוח המודל:
מניתוח המודל אנו לומדים שחדשנות משבשת יכולה אמנם להטיב עם החברה ולהעלות את המכירות שלה, אולם היא תשבש מכירות והכנסות של חברות אחרות, למשל חברות שמשכירות נדלן מסחרי לאולמות תצוגה למכוניות. התוצר במכירת מכוניות חדשות נשאר אותו תוצר, בגלל שהביקוש למכוניות חדשות נשאר קבוע, ישנו מספר קבוע של אנשים שרוצים לקנות מכונית חדשה בכל חודש, מה שהחברה עושה הוא בעצם שינוי חלוקת שרשרת הכנסות שנובעת ממכירת מכונית חדשה, כך שהיא תשאיר לעצמה יותר מההכנסה של המכירות, ותפגע בהכנסותיהם של אחרים.
סעיף ב (15 נקודות) – ניתוח החידוש באמצעות מודל מס' {רשמו את מס' המודל}.
היקף מירבי: עמוד וחצי.
ב.1 ניתוח המודל:
ניתוח על פי מודל מס' 6 ניהול לפי אילוצים (TOC):
תורת האילוצים (TOC) היא פרדיגמה ניהולית הרואה בכל מערכת ניתנת להגבלה בהשגת יותר ממטרותיה על ידי מספר קטן מאוד של אילוצים. תמיד יש לפחות אילוץ אחד, ותורת האילוצים משתמשת בתהליך מיקוד כדי לזהות את האילוץ ולבנות מחדש את שאר הארגון סביבו. תורת האילוצים מאמצת את ההבנה כי שרשרת אינה חזקה מהחוליה החלשה ביותר שלה. כלומר, ארגונים ותהליכים פגיעים מכיוון שהאדם או החלק החלש ביותר תמיד יכול לפגוע בהם או לשבור אותם, או לפחות להשפיע לרעה על התוצאה.
הנחת היסוד של תורת האילוצים היא שניתן למדוד ולשלוט בארגונים על ידי וריאציות על שלושה מדדים: תפוקה, הוצאה תפעולית ומלאי. מלאי הוא כל הכסף שהשקיעה המערכת ברכישת דברים שהיא מתכוונת למכור. הוצאה תפעולית היא כל הכסף שהמערכת מוציאה על מנת להפוך את המלאי לתפוקה. תפוקה היא הקצב בו המערכת מייצרת כסף באמצעות מכירות.
לפני שניתן להשיג את המטרה עצמה, יש לקיים תחילה את התנאים הדרושים. אלה כוללים בדרך כלל בטיחות, איכות, חובות משפטיות וכו'. עבור רוב העסקים, המטרה עצמה היא להרוויח. עם זאת, עבור ארגונים רבים ועסקים ללא מטרות רווח, להרוויח כסף הוא תנאי הכרחי לקידום המטרה. בין אם זו המטרה או תנאי הכרחי, הבנה כיצד לקבל החלטות פיננסיות נכונות המבוססות על תפוקה, מלאי והוצאות תפעוליות היא דרישה קריטית.
קביעת מטרת הארגון:
מקסימום רווח מפעילות של מכירת מכוניות חדשות
הצגת 2 מדדי ביצוע גלובליים חיוניים לארגון
מדד המכירות- כמות המחזור של החברה ממכירות של מכוניות חדשות.
אחוז הרווח הגולמי- שיעור הרווח שנותר לחברה לאחר כיסוי כל ההוצאות
זיהוי אילוץ משאבים המונע מהארגון להתקדם להשגת מטרתו:
מכירות נמוכות/ רמת ביקוש קבועה למכוניות חדשות
כספים וחשבונאות-
בעזרת החידוש הטכנולוגי של מכירת מכוניות חדשות באינטרנט, שיעור הרווח הגולמי של החברה ממכירת מכוניות יעלה, משום שהיא תצמצם הרבה מהעלויות של המכירה. דבר זה ישפר את הפיננסים והחשבונאות של החברה.
ניהול פרויקטים-
בעזרת החידוש הטכנולוגי החברה תנהל את פרויקט המכירות שלה, ותפחית את שיעור השימוש באולמות תצוגה, מה שיאפשר ניהול טוב יותר של פעילות החברה
שיווק ומכירות
בעזרת החידוש הטכנולוגי מערך השיווק של החברה ישתפר באופן משמעותי, והיא תוכל להגדיל מאוד את נתח השוק שלה, החברה לא תהיה מוגבלת יותר ללקוחות שמגיעים פיזית לאולמות התצוגה שלה, והיא תוכל למכור את המכוניות שלה באינטרנט לכל דורש.
ב.2: סיכום ומסקנות מניתוח המודל:
לחברה יש כרגע אילוצים ספציפיים שמונעים ממנה לגדול ולהגדיל את נתח השוק שלה, כמו למשל ביקוש קבוע עבור קניית מכוניות חדשות, שיעור רווח גולמי נמוך יחסית, וזאת בגלל תחרות עזה בתחום הרכב. החידוש הטכנולוגי של מכירת מכוניות חדשות באינטרנט יגביר את המכירות של החברה, יגדיל את נתח השוק שלה, ואף יעזור לשפר את שיעור הרווח הגולמי של החברה, משום ששינוי טכנולוגי זה יצמצם את עלויות המכירה של המלאי שלה, החברה לא תצטרך להחזיק הרבה אולמות תצוגה.
סעיף ג (5 נקודות) – ניתוח החידוש באמצעות מונח מס' {רשמו את מס' המונח}.
היקף מירבי: חצי עמוד.
מונח מס' 1- ניתוח השפעת יישום החידוש על ידי הפירמה על התמ"ג:
החידוש הטכנולוגי של מכירת רכבים באינטרנט, לא ישפיע על התוצר המקומי הגולמי, וזאת מהסיבות הבאות, לא מדובר בחידוש טכנולוגי שיוצר צריכה מוגברת של הצרכן, אלא שזהו חידוש טכנולוגי שלא משפיע על הביקוש למכוניות חדשות, הביקוש הוא אותו ביקוש. מה שכן עושה החידוש הטכנולוגי הוא שהוא מגביר את נתח השוק של החברה, ומשנה את אחוזי הרווח שלה. הוא מגביר את נתח השוק משום שהחברה תמכור יותר מכוניות, וזאת על חשבון יבואנים אחרים שמוכרים מכוניות, וזאת בגלל שהביקוש למכוניות חדשות נותר קבוע.
בנוסף לכך, החידוש הטכנולוגי יצמצם את ההוצאות של החברה, ולכן הוא יגדיל את שיעורי הרווח הגולמי שלה. החברה כבר לא תצטרך להחזיק הרבה אולמות תצוגה, וכתוצאה מכך העלויות שלה מאולמות תצוגה אלה יצטמצמו, ושיעור הרווח הגולמי שלה יגדלו.
סעיף ד (5 נקודות) – ניתוח החידוש באמצעות מונח מס' {רשמו את מס' המונח}.
היקף מירבי: חצי עמוד.
מונח מס' 3- האם יישום החידוש יעשה שימוש ב: מיקור המונים ו/או חכמת ההמון?
יישום החידוש הטכנולוגי יעשה שימוש בחכמת ההמונים, הוא מבוסס בעיקרו על חכמת ההמונים. החידוש הטכנולוגי של מכירת מכוניות באינטרנט, מתבסס ברובו על העובדה שהקונה יסתמך על חוכמתם של אנשים שכבר קנו את אותה המכונית, התנסו בה במשך זמן מה, ואף ביצעו נסיעת מבחן באולם התצוגה והתרשמו ממנה לפני שקנה. כל המידע וההתנסות האישית הזו יהיו זמינים בעבור הקונה החדש, והמהימנות שלהם צריכה להיות גבוה ואותנטית, על מנת שהקונה יוכל לקנות בבטחה. המודל הזה דומה מאוד למודל הדירוג של המוצרים באתרי איקומרס, כדוגמת אמזון.
רשימת מקורות
דוח תקופתי ושנתי לשנת 2020. (2020). קרסו מוטורס, דוח תקופתי ושנתי לשנת 2020. אתר מאיה.
שלמה סיקסט, מצגת חברה. נדלה מאתר החברה: https://www.shlomo.co.il
בהצלחה!